صفحه اصلی > اخبار
![]() |
سامانه جامع آموزش (سجا) |
- - - - - - - - - - - - - - - - - - | |
![]() |
دانشگاه مجازی المصطفی |
- - - - - - - - - - - - - - - - - - | |
![]() |
بانک جامع تبلیغ |
- - - - - - - - - - - - - - - - - - | |
![]() |
اسلامکوئست.نت |
- - - - - - - - - - - - - - - - - - | |
![]() |
نامه به جوانان غربی (letter4u) |
- - - - - - - - - - - - - - - - - - | |
![]() |
سرشمار؛ سرویس نظرسنجی |
نشست آشنایی دانشآموختگان بامعاونت پژوهش المصطفی
تعداد بازدید: 3774
گروه گزارش: دانشآموختگان شرکتکننده در ششمین گردهم آیی دانشآموختگان المصطفی، در نشستی که در سالن عارف الحسینی مجتمع آموزش عالی امام خمینی(ره) و با حضور مسئولان معاونت پژوهش برگزار شد، با با عملکرد و برخی از فعالیتهای معاونت مزبور آشنا گشتند.
به گزارش مرکز خبر و اطلاعرسانی جامعهالمصطفی، در این نشست، «حجتالاسلام والمسلمین رجایی»، معاون پژوهش جامعهالمصطفی، با تأکید بر تدبر هر چه بیشتر در قرآن، گفت: انسان موجودی ضعیف خلق شده است و اگر جامعه انسانی را به حال خودش رها کنیم، به سمت شر حرکت خواهد کرد. در این جا نقش انبیا در هدایت روشن میشود. اگر مبلغان دین نباشند و مردم به حال خود رها شوند، انسانها دچار لغزش میشوند.
معاون پژوهش المصطفی افزود: ایمان و عمل صالح، مبنای موفقیت و سعادت فرد و جامعه است. از این رو، باید به ضرورت و اهمیت کار خویش واقف باشیم و هدایت انسانها را سرلوحه کار خویش قرار دهیم. صبر، از اقتضائات اصلی این مسیر است.
حجتالاسلام والمسلمین رجایی در ادامه گزارشی از معاونت پژوهش المصطفی ارائه کرد و اظهار داشت: معاونت پژوهش سه ادارهکل دارد: برنامهریزی و ارزیابی واحدهای پژوهشی، تحقیقات و امور پژوهشگران، پشتیبانی پژوهشی.
وی افزود: در نخستین اداره کل دو کار انجام میشود: طرح تاسیس قطبهای پژوهشی زبانی و منطقهای و دیگری، مراکز پژوهشی همکار و پیوسته که دانش آموختگانی که در خارج کشور، مراکز آموزشی، پژوهشی و انتشاراتی تأسیس میکنند، با این ادارهکل تماس بگیرند و ارتباطی برقرار سازند و مجوز از ما بگیرند.
حجتالاسلام والمسلمین رجایی، با اشاره به مراکز پژوهشی تأسیسشده، تصریح کرد: یکسری مراکز هم در دست مطالعه یا تأسیس است.
وی درباره ادارهکل تحقیقات و امور پژوهشگران گفت: وظیفه این بخش عبارت است از: تدوین طرح نقشه جامع تألیف و ترجمه المصطفی، کرسیهای نظریه پردازی، برگزاری جایزه جهانی المصطفی و حضور و مشارکت در همایش های بینالمللی.
حجتالاسلام والمسلمین رجایی افزود: سیاست ما این است که پژوهشگران ما در همایش های معتبر مقاله ارائه دهند. در صورتی که به ما خبر دهند، حمایت میکنیم.
وی بیان کرد: از کارهای دیگر، انتشار فصلنامه اطلاعرسانی همایشهای علمی و بینالمللی و انجمنهای علمی و تشکلهای علمی است.
معاون پژوهش المصطفی، برگزاری جشنواره شیخ طوسی را یکی از بخشهای مهم زیر نظر این ادارهکل برشمرد. امسال، شانزدهمین دوره جشنواره برگزار میشود.
وی افزود: پژوهشگران المصطفی در چهار رتبه دسته بندی شدهاند. در این جا ضوابط و حمایتهایی برای محققان رتبهبندی شده وجود دارد. از شما درخواست میکنیم که در این سامانه عضو شوید.
حجتالاسلام والمسلمین رجایی، با اشاره به سامانه امور محققان، گفت: میتوانید به صورت مستقیم، در این سامانه عضو شوید.
وی افزود: میتوانید آثار شخصیتان را به ما معرفی کنید تا در مرکز اسناد نگهداری نماییم. نمایهسازی آثار علمی پژوهشگران در سه مجلد چاپ شده که دربردارنده آثار بسیاری از پژوهشگران است.
وی وظایف ادارهکل پشتیبانی پژوهشی را این گونه برشمرد: تسیس و ارتقای شعبههای نشر در کشورهای گوناگون که در لبنان، انگلیس، هند، پاکستان و تایلند شعباتی تأسیس شده است.
حجتالاسلام والمسلمین رجایی درباره منشورات المصطفی توضیح داد و اظهار داشت: تاکنون 1210 عنوان درسی، پژوهشی و... منتشر شده است. همچنین کتب و منشورات بسیاری در نمایندگیها منتشر شده است. گسترش نشریات علمی نیز یکی از سیاستهای ماست. شناسایی و معرفی برخی از نشریات معتبر بینالمللی نمایه شده در ISIو ISC، ایجاد پایگاه نشریات الکترونیکی المصطفی، از وظایف اداره کل پشتیبانی پژوهشی است.
معاون پژوهش المصطفی بخش دیگری از کارهای این اداره کل را چنین عنوان کرد:
تهیه طرح راهاندازی کتابخانه دیجیتال، تأسیس مرکز اسناد علمی.
وی درباره مرکز بینالمللی ترجمه و نشر المصطفی گفت: تاکنون منشورات بسیاری به چاپ رسیده است. همکاری و ارتباطات پژوهشی و فرصت مطالعاتی نیز از دیگر کارهای انجامشده است.
حجتالاسلام والمسلمین رجایی پیشنهاد داد: دانش افزایی پژوهشی دانش آموختگان باید با همکاری معاونت پژوهش و اداره کل دانش آموختگان مدنظر قرار گیرد. مبحث اقتصاد پژوهش و تبلیغ نیز باید با ارائه راهحلهایی مورد توجه قرار گیرد. همچنین حمایت از نشر آثار علمی تولیدشده توسط دانش آموختگان نیز مهم به شمار میرود. پشتیبانی علمی از دانش آموختگان به روشهای مختلف نیز نیاز به توجه هر چه بیشتر دارد، ولی لازم است از انتظارات باخبر باشیم و روش پشتیبانی مشخص گردد.
وی ادامه داد: نیازسنجی پژوهشی و ارائه نظر به معاونت، برعهده شماست و آماده دریافت پیشنهادهای شما برای پر کردن خلأها هستیم. پیگیری، بررسی و تقویت پیشنهادهای شما بسیار مفید خواهد بود.
حجتالاسلام والمسلمین رجایی گفت: ما بن کتابی معادل دویستهزار تومان به هر یک از عزیزان تقدیم میکنیم تا با مراجعه به انتشارات ما، کتاب تهیه کنید. البته این بن، مشمول سی درصد تخفیف هم خواهد بود.
در ادامه، دانش آموختگان نکاتی را مطرح ساختند:
- بیشتر منشورات المصطفی، به موسسات علمی و پژوهشگران در سوریه نمیرسد. این خیلی برای ما مهم است.
- تقویت هر چه بیشتر روابط ایران و سوریه، باعث تعامل بیشتر ما با مراکز علمی میشود. جامعهالمصطفی میتواند بین طلاب سوریه در ایران و مسئولان مستقر در سوریه پل ارتباطی باشد.
- ما به تجهیزات فنی و تکنیکی نیاز داریم تا در سوریه کتاب چاپ کنیم.
- مرکز پژوهشی برای برخی مذاهب اسلامی و تحقیق درباره کتابهای خطی شیعه و غیرشیعه: باید در این زمینه نیز بررسی و تحقیق کرد.
- در غرب بیشترین سرمایهگذاری در حوزه پژوهش است.
- نقش اتاق های فکر در زمینه پژوهش را نباید از یاد ببریم.
- همه مراکز پژوهشی تشیع سرمایههای شیعه در غرب و فرصتهای مختلف تشیع در غرب و موانع آن برای حضور در دانشگاهها و مراکز پژوهشی بررسی شود.
- کتابخانههای آلمان خالی از کتب و منابع شیعی است، در حالی که آلمان، قطب اقتصادی غرب به شمار میرود. یک ترجمه درست از قرآن به زبان آلمانی وجود ندارد. ما امروز به اندازه انگشتان دست، ترجمهای از آثار امام و رهبری نداریم. پیشنهاد میشود از پروژه ترجمه قرآن به زبان آلمانی حمایت کنیم و به جامعه آلمان عرضه نماییم.
- باید توجه داشته باشیم که دشمنان نیز در مقابل کارهای دشمن، ساکت نخواهند نشست. در ترکیه، کتابهای اساسی ترجمه نمیشود. کتابهای اصلی شیعه مانند وسائلالشیعه ترجمه شود. آیا المصطفی استانداردهایی درباره پژوهشها دارد؟
- اگر ممکن است برگزاری جشنوارههایی مثل شیخ طوسی را به اطلاع ما هم برسانید.
- پیشنهاد میشود مجلههای قرآنی و علمی که در خارج ایران چاپ میگردد، معرفی شوند.
- با مترجمان جلساتی برگزار و برای آنان دورههای کوتاهمدت برگزار شود تا ارتقا یابند.
- سعی شود از زبان اصلی به زبانهای دیگر ترجمه شود و در این باره، از زبانهای واسطه استفاده نگردد.
- در آلبانی، حق مترجم آن چنان که باید، داده نمیشود.
- فعالیتهای پژوهشی المصطفی در مراکز پژوهشی تأسیسشده، در چه حد است؟
- امکان دارد که کارگاههای روشهای تحقیق علمی، در کشورهای دیگر برگزار شود؟
- در افغانستان، رسانهها به طور گسترده فعال شدهاند و بیشتر آنها به تهاجم فرهنگی علیه اسلام مشغولاند و ارزشهای اسلامی کمتر مورد توجه قرار میگیرد. در چنین شرایطی، پژوهش بسیار اهمیت مییابد. بنابراین پیشنهاد میشود برای تربیت پژوهشگران در رشتههای تخصصی برنامهریزی شود تا بتوانند در شرایط زمان و مکان مختلف، به نیازهای جهان اسلام پاسخ دهند.
- به بانک اطلاعات، کتابخانه و... نیاز داریم تا پژوهشگران بتوانند از آن استفاده کنند.
- عمل در جامعهالمصطفی بیشتر حالت روتین و اداری دارد. ممکن است افکار زیادی وجود داشته باشد، ولی در این شرایط، به نتیجه نمیرسیم.
- به کتب درسی المصطفی نیاز داریم.
پس از طرح نظرات دانش آموختگان، معاون پژوهش جامعهالمصطفی بیان کرد: درخواست میکنیم که دانشآموختگان، پیشنهادهای مشخص و روشن خویشتن را ارائه دهند. از سوی دیگر، شاید به نظر برسد که به برخی پیشنهادها توجه نمیشود؛ باید توجه داشته باشید که برخی محدودیتها موجب میشود که نتوانیم در کوتاهمدت به آنها پاسخ دهیم.
وی گفت: شاید مراکز پژوهشی شیعی زیادی داشته باشیم، ولی لازم است به مباحث استراتژیک نیز توجه شود، مانند شناخت فرصتها، تهدیدها، چالشها و داشتن ایده و آرمان برای آینده و... . اگر برای شما امکان دارد، این فعالیتها را نیز در دستور کار قرار دهید.
حجتالاسلام والمسلمین رجایی توسعه نشر الکترونیک را از اهداف معاونت پژوهش المصطفی برشمرد و اظهار داشت: در نظر داریم تعداد محدودی نسخه مکتوب از کتب تهیه شود و مابقی، به صورت الکترونیک در اختیار مخاطبان قرار گیرد.
در ادامه این نشست، «حجتالاسلام والمسلمین زمانی»، معاون بینالملل حوزه علمیه نیز اظهار داشت: بر ضرورت کار پژوهش بیشتر، تأکید میکنم، زیرا تولید علم، مرهون پژوهش است. بجاست که سهم پژوهش را در زندگی، چند برابر نماییم. با توجه به نمونهها و اسوههای پژوهشی، درمییابیم که میتوان فعالیتهای بسیار بیشتری در زمینه پژوهشی داشت. میتوان در کنار تبلیغی و مدیریتی، به کارهای پژوهشی نیز اشتغال داشت.
وی تصریح کرد: در عرصههای مختلفی میتوان فعالیت کرد، مانند: نوشتن مقاله، راهاندازی مجله، حضور پژوهشی در فضای سایبری، تألیف کتب، ترجمه کتب و قرآن، تأسیس نمایندگی و رابط در استانهای کشورهای مختلف، حضور در دانشگاهها، حضور در مراکز علمی ادیان و مذاهب دیگر، ورود پژوهش به عرصههای اندیشههای جدید دنیای امروز. در این زمینهها، المصطفی آماده همکاری و حمایت است. اگر زمینه فراهم بود تا استادان حوزه به کشورتان بیاید، اعلام بفرمایید تا همکاری کنید.
گفتنی است در ابتدای این نشست، «حجتالاسلام والمسلمین معارفی» بیان کرد: بخشهای مختلف صفی هم با معاونت پژوهش، همکاری میکنند. بخشی است که برای دانش آموختگان ما بسیار مهم خواهد بود و ظرفیتهای معاونت پژوهش میتواند توانمندیهای دانش آموختگان را ارتقا دهد.
نام : | |
ایمیل : | |
*نظرات : | |
| |
متن تصویر: | |